| شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
سوزي اغا عضو نشيط
الجنس : نقاط : 5505 السٌّمعَة : 2 تاريخ التسجيل : 03/03/2010 العمر : 35 الموقع : العراق
| موضوع: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الأحد مارس 07, 2010 6:06 pm | |
| Ay, yüzünü sildi . Söndü, çoban ateşimiz. Sırtımızı dayadığımız aydınlık Bir birine çatılı yüreklerimiz.
Umutlarımız!.. Öyle genç ve el değmemiş. Duruyor kederin gardırobunda.
Ağrısı göğsümün altında saklı ülkem. Sevdaların kıraç toprağında kaç bahar eskitti hasretin tohumu. Kaç bahar, çürüdü kar altında.
Zulmün önünde eğilmeyen güzel günlere adanmış kavgamızın onurlu başı. Ağıtlarında bir ülke yanan yazgısını değiştiremediğimiz anaların yaşlı gözlerinde ezildi. Ve, daha doğmadan özgülleştirilen umutları yüreklerine küçük gelen Anadolu yüzlü çocuklar: Affedin bizi. Sözümüz sonsuzluğun boşluğuna düştü. Savrulduk okyanusların hırçın dalgasında.
inkarlarımın çözüldüğü bir mabettir gözleriniz. En isyankarlığımla yakardığım tüm insanlar;
/ 'sevişmenin anadili'ni unutmayın.Ki sevgiyle bakacak bir çift gözünüz olsun./
Ve savaşlarınız, ey! savaş elçileri. Sözüm o'na insanlık ve Tanrı için olan savaşlarınız; o mabetde daha kaç çocuk vuracak...
Ve yazıcılar. Tarihin sayfalarına acıyı yine, önemsiz bir dipnot diye düşecekler. Ve saltanat. Sadece aktörlerini değiştirerek ve günden güne sırtımızdaki kamburunu büyüterek bir barikat gibi duruyor inancımızın önünde. Ki; / inancımız, çelik bir mahfazada saklı duran sıcak töz./
Sizler beni ne kadar anlayabilirsiniz; sınırları kendi dünyalarıyla çevrili insanlar. Yüksek surlu kaleleriniz ne zaman yıkılacak. Kırılacak mı bu vurdumduymazlığın tarihsel beli?. Yüreğinizdeki çelik kilit açılmayı bekliyor milattan bu yana.
Bir yığın yılgınlık ertesi, atar yüreğim kıtkanaat. Şakağıma dayatılmış inkarların girdabındayım. Bu şiir kırkıncı yalanı şairin. Yoksa!, bir sanrıdan mı ibaret; bu savaş ve zulüm. Gözü yüşlı analar ve çocuklar. Ya da ben sarsak?.
'Çıkarıp attım etimden derimin rengini.'
Size bu son 'istida'dımdır ey! insanlar. Sırtımda örselenmiş bir yaşam, umudumda Anadolu yüzlü çocuklar!. Hasretin tohumu başka bahara! şiir intihara! teşne...
Umutlar ihtiyarlamaz mı sanıyorsun?. | |
|
| |
Tanri Qulu مشرف عام
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الثلاثاء مارس 09, 2010 6:04 am | |
| Saygıdeğer kandaşımız, bizim bilgimize eklediğiniz ve bizlerle paylaşmış olduğunuz şiir gerçekten güzel ve go'rkemlidir, elleriniz sağ olsun, acaba bizlerle paylaşmış olduğunuz şiir (Eski Türkçesi Deyiş) sizin yazdıklarınızdan mı yoksa beğendiğiniz şiirlerden mi
sevgilerle, hoşça kalınız | |
|
| |
سوزي اغا عضو نشيط
الجنس : نقاط : 5505 السٌّمعَة : 2 تاريخ التسجيل : 03/03/2010 العمر : 35 الموقع : العراق
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم السبت مارس 13, 2010 2:11 am | |
| sağol ama bunu ben beğendim ve inşallah beğendiğiniz | |
|
| |
Tanri Qulu مشرف عام
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الأحد مارس 21, 2010 11:22 am | |
| şiirsel olarak güzel ve duygusaldır bizlere bunun gibi güzel katkıları sürekli eklemenizi ümid ederiz saygılarla | |
|
| |
TURKMEN OGLU عضو مبتدئ
الجنس : نقاط : 5393 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 15/06/2010 العمر : 34 الموقع : تضامن حارة التركمان www.golanturkmenlere.com
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الأربعاء أغسطس 18, 2010 9:15 pm | |
| allah sana raze olsun sozay aga ne mutlu turkum deyine
gardas nersesen TURKMEN OGLU | |
|
| |
turk oglu عضو نشيط
الجنس : نقاط : 5380 السٌّمعَة : 2 تاريخ التسجيل : 20/08/2010 العمر : 34 الموقع :
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الإثنين أغسطس 23, 2010 1:40 pm | |
| sağolsun eleren sena çok teşekor ederem ben şunu şok beğendim ALLAH sene mutllu edar
TURK OGLU | |
|
| |
سوزي اغا عضو نشيط
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الإثنين سبتمبر 13, 2010 6:17 am | |
| | |
|
| |
Cantürk oğlu عضو جديد
الجنس : نقاط : 5111 السٌّمعَة : -1 تاريخ التسجيل : 14/12/2010 العمر : 44 الموقع : القنيطرة..ظبية..علاء الدين النزال
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الثلاثاء ديسمبر 14, 2010 3:12 am | |
| | |
|
| |
سوزي اغا عضو نشيط
| موضوع: رد: شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم الإثنين يوليو 04, 2011 11:13 pm | |
| | |
|
| |
| شعري هذا اهديها لكل تركماني وارجو ان يعجبكم | |
|